06 Jan

Sa demitizam Diabetul (III)

Foarte multe informatii despre diabet sunt raspandite in reviste, ziare sau pe internet, insa multe din acestea sunt de fapt mituri:

alimentatie diabetici
alimentatie diabetici

– Persoanele cu diabet ar trebui sa consume mancare speciala pentru diabetici- fals!
O dieta sanatoasa, atat pentru pacientii cu diabet cat si pentru toata lumea, ar trebui sa fie saraca in grasimi (mai ales grasimi saturate si trans), cu un consum moderat de sare si zahar, cu mese bazate pe cereale integrale, legume si fructe. Produsele “dietetice”si pentru diabetici nu ofera nici un beneficiu special, cele mai multe crescand nivelul glicemiei si fiind mai scumpe.

– Pacientii cu diabet nu au voie sa manace dulciuri sau ciocolata- fals!
Consumate ca parte a unei diete sanatoase sau combinate cu exercitiul fizic, dulciurile si deserturile pot fi mancate si de pacientii cu diabet. Acestea nu sunt mai putin interzise persoanelor cu diabet decat celor care nu au aceasta boala.

– Daca ai diabet, nu ar trebui sa mananaci paine, cartofi sau paste- fals!
Alimentele ca painea integrala, cerealele, pastele, orezul, cartofii, fasolea sau porumbul fac parte din planul unei alimentatii sanatoase si pot fi incluse in mese sau gustari. Important este calculul glucidelor pe care acestea le contin si cantitatea ce este consumata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *