11 Feb

Dieta in diabet

Cel mai corect ar fi sa numim alimentatia din diabet stil de viata, nu regim sau dieta, pentru ca aceasta alimentatie este una dintre cele mai sanatoase.

Daca aveti diabet (si mai ales de mult timp) si va asteptati la complicatii, sa stiti ca schimbarea dietei este esentiala si calitatea vietii dumneavoastra depinde de ceea ce mancati.

Planul de alimentatie pe care ar trebui sa-l urmati va fi decis impreuna cu dumneavoastra de catre medic sau dietetician, si nu este unul pe care sa-l concepeti singur.

Nici un plan alimentar nu este potrivit pentru orice persoana cu diabet, ci trebuie individualizat in functie de greutate, varsta, afectiuni asociate, prezenta complicatiilor.

Majoritatea pacientilor diabetici cred ca ar trebui sa cumpere alimente speciale “pentru diabetici”. Produsele “dietetice”si pentru diabetici, chiar daca sunt etichetate ca neavand zahar, ele contin glucide, nu ofera nici un beneficiu special, cele mai multe cresc nivelul glicemiei ┬ási sunt mai scumpe.

Pentru a respecta dieta indicata de catre medicul dumneavoastara, ar fi bine sa aveti in casa un cantar de bucatarie cu care sa va cantariti alimentele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *