20 Feb

De ce nu se recomanda consumul de alcool?

– Consumul de alcool poate cauza diabet exista cazuri cand consumul foarte mare de alcool poate cauza inflamatia pancreasului numita pancreatita, astfel incat o parte din pancreas este distrusa si nu mai poate fabrica insulina (diabet secundar).

– Alcoolul are foarte multe calorii – pentru ca fiecare gram de alcool are 7 calorii (mai mult decat proteinele si glucidele si apropape cat lipidele) si pentru ca poate creste pofta de mancare, consumul de alcool face scaderea in greutate foarte dificila.

– Consumul de alcool poate da hipoglicemie – atunci cand glicemia scade prea mult, creierul trimite semnale catre organism pentru a elibera glucoza din ficat si a creste glicemia. Alcoolul interfera cu aceste semnale si face dificila eliberarea glucozei din ficat. In plus, o persona care a consumat alcool nu mai poate recunoaste la timp simptomele hipoglicemiei si poate intra usor in coma. Este posibil ca o persoana intrata in coma hipoglicemica si care miroase a alcool sa nu primeasca la timp tratamentul adecvat hipoglicemiei.

– Consumul de alcool creste riscul de neuropatie – alcoolul este un drog foarte toxic pentru nervi si consumat in cantitati foarte mari poate duce la neuropatie severa si foarte dureroasa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *